filosofie  

Geef elke waarheid een plaats. Want dan is de wereld nooit te klein. 23/2/18

 

 

Mensen willen allemaal hun eigen waarheid. We willen graag in onze eigen wereld zit. Een eigen wereld vol met onze wijsheid. Of dat denken we dan. 

Een eigen visie brengt vrijheid. Maar waarom verwerpen we de visie van een andere. Is het zo lastig om een andere visie te accepteren. 

Als we willen samen werken als mensheid. Zullen we elkaars waarheid moeten accepteren. En niet steeds bevechten. Want dat brengt ons juist uit elkaar. 

Niet zoveel verschillende ego's. Maar meer harten die spreken. Want harten verbinden omdat je hart op liefde werkt. 

Niet zoveel in hokjes denken en leven. Maar volg je eigen stroom. We hebben geen denkwerelden nodig. 

Al datgene wat je geleerd is. Mag je afleren. Want het meeste is toch niet nuttig. Onderwijs is niet zo nuttig. Omdat de gewone man niet te slim mag worden. 

De uitvinder van onderwijs. Heeft het bedacht om volgzame mensen te maken. Die mooi meegaan in het normaal van de samenleving. 

Terwijl de pers ons nieuws verkoopt. Maar geen nieuws brengt. En dat wat we de overheid noemen. Verkoopt ons democratie maar ze brengen het niet. 

Of we verkopen onszelf aan de maatschappij. Of we brengen onszelf waar we heen willen. 

Dat gaat verder dan je eigen waarheid. Handelen in de wereld. Zoals jij wilt dat de ander handelt. En dan komt alles op je pad.

De mensheid klimt langzaam omhoog. 14/2/18

 

 

De waarheid komt bijna aan het licht. De honger er naar neemt met de dag toe. De waarheid is nog niet in Nederland. 

Een land waarin democratie niet bestaat. Ook niet vreemd want het woord voor ministers is in het latijn dienaar. Het zijn dienaren van de multinationals. En de mensen daar achter die de wereld naar hun hand zetten. 

We zijn in de geschiedenis niet moderne geworden. We hebben het alleen zo genoemd. In de middeleeuwen had je ook al een piramide spel. Met het gewone volk onder aan. 

Dat is in de loop van de eeuwen alleen wat geupdate. Waarheid is niet nieuwswaardig deze dagen. Al veranderd dat wel langzaam. 

We houden ervan om in slaap gehouden te worden. En om uitdagingen uit de weg te gaan. Misschien zijn we te nederig geworden. Het gaat er niet om dat we andere dienen en tevreden stellen. 

Het gaat erom dat we onze eigen leiders worden. We laten ons leiden door ons hart. En door de inzichten die we krijgen. En dat is al veel echter dan het meeste van de huidig wereld. 

Authentiek zijn en worden. Maakt dat er geen plaats meer is voor al dat wat nep is. Want er is geen verstoppen meer in het licht. 

We hoeven niet allemaal dezelfde lijn te volgen. Maar laat elkaar in de waarde. De mensheid is zo zwak als de laatste schakel. We mogen de schakel verbeteren. Begin bij jezelf. En zie hoe langzaam de mensheid uit een dal klimt. 

En zelf bepaalt waar het heen wilt. Omdat we dat kunnen. En omdat leven zo bedoelt is. En omdat de wereld zo mooi en leefbaar is voor de eeuwen. 

Bron:

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Minister

Anders zijn is de sleutel naar een nieuwe wereld. 13/2/18

 

Het verboden woord tegenwoordig is anders zijn. We willen graag allemaal authentiek zijn. Maar we vrezen mensen die het zijn. 

We hoeven er niet voor te vrezen. Ze laten ons alleen wat zien. Ze laten zien wat wij verstopt hebben al die jaren. 

Namelijk onszelf. Daarnaast hoe meer verschillende wegen er bewandeld worden. Hoe meer uitkomsten ons dat gaat opleveren als mensheid. 

Er zijn vele waarheden. Er is niet een waarheid. Een waarheid willen. Leidt tot de onderdrukking van je eigen waarheid. 

Je hoofd boven het maisveld uitsteken. Maakt je weleens een mikpunt voor spot. Maar als je de kritiek laat liggen. Dan heeft de spot weinig in de mars. 

De wereld is geen inrichtingsverkeer waarin we allemaal dezelfde waarheid leren op scholen. Of allemaal hetzelfde nieuws kijken. Terwijl al het ander de term fake nieuws krijgt. 

Of waarin we in hetzelfde raad draaien. We werken voor een ander. We menen dat we geld nodig hebben om te leven. Dat is zo gegroeid. Want geld was oorspronkelijk een ruil middel. 

In plaats van als gewassen geoogst te worden. Voor een rijke elite. Kun we ook oogsten van ons geluk. 

Hoe meer andere wegen er worden afgelegd. Hoe normaler het wordt anders gaat worden. En wellicht zetten we daarmee de trend naar zelfontwikkeling.

 

Samenleven als mensheid. 6/2/17

 

 

Niet ik maar wij. Hoe kunnen we als mensheid samenleven. We hoeven niet allemaal op dezelfde lijn te lopen. Het is beter als we ons gaan verdiepen als mens. 

Verdiepen in wat we echt kunnen. Investeren in zelfontwikkeling. Meer inhoud dan in uiterlijk. 

Leg de grenzen eens wat verder. Doe eens wat nieuwe. Ga buiten je waarheid. Laat mensen met een andere waarheid toe. En stoot ze niet af. Het zijn tenslotte de gekke die de wereld vooruit helpen. Want de rest wil comfortabel op de bank zitten. 

Doe meer op je gevoel. Want het denken is niet je wereld. Maar gemaakt om iets tot stand te brengen. Iets te onderzoeken. En vooruit te denken. 

We zullen horen te delen met elkaar. Niet alleen maar meer willen. Maar streven naar wat echte waarde heeft. Echte waarde heeft geld niet. Echte waarde heeft gelukkig zijn. 

Gelukkig zijn wordt je door naar jezelf te luisteren. En datgene waar te maken in de wereld.

Gelukkig wordt de wereld door een ander ook iets te gunnen. We hoeven niet te vechten voor levensbehoeftes we kunnen het ook geven aan mensen. Hoe daar is geen geld voor. Geld wordt ook uit lucht gemaakt. Dus zoiets kan ook uit lucht.

 

Je vrijheid komt. Zodra je waarheid laat leven. 4/2/18

 

De roep om vrijheid neemt toe. Mensen willen vrijheid. Willen staan en leven waar ze willen. Zonder dat er beperkingen zijn. 

Beperkingen worden gemaakt door de mensen zelf. Maar ook door onze overheden. Zodat ze niet buitenspel worden gezet. 

En door grote bedrijven. Zodat we afhankelijk blijven van de zooi die ze verkopen. 

Steeds meer mensen kunnen zelf wel bepalen wel pad ze willen volgen. Hebben geen hokjes meer nodig. Of de oneindig hoeveelheid regeltjes. 

Zetten de tv uit. Omdat daar toch niks nuttigs uit komt. En we gaan nadenken. En onze vrij tijd nuttig besteden. Niet omdat we het opvullen. Maar omdat we willen leren en ontwikkelen. En ook nog ondernemen. Want een eigen baas is ook een vorm van vrijheid. 

Je bent dan niet afhankelijk van andere. In andere landen lijkt die roep groter te zijn. Mensen komen in opstand. En gaan tegen de huidig orde in. 

Hier lijkt het ondergesneeuwd te zijn. We hebben de stille roepers. Mensen die het anders willen. Maar nooit van zich laten horen. 

En die mogen juist gaan roepen. Zeggen waar je voor staat. En het ook nog leven. Dat gaat je die vrijheid brengen. Waar je zo naar verlangt. 

 

De tijd van het verborgen is voorbij. Spreek je uit. 4/2/18

 

 

Wacht niet tot er wat veranderd. Maar wees zelf deel van de verandering. Verandering is een beweging. Het lijkt niet te bestaan. 

Maar het is weggestopt in onze maatschappij. Iedereen lijkt dezelfde mening te hebben. Maar dat hebben we niet. 

Diegene met een andere mening durven hem niet uit te spreken. Natuurlijk niet iedereen gelooft je. Maar een tegen geluid mag er wel zijn. 

Want als vele dat doen. Dan gaat de verandering rollen. Laat zien waar je voor staat. Aan de wereld. 

Want we hebben niemand met een goede weg om te volgen. Alleen maar hel en verdoemenis wordt ons verteld. Maar dat hoeven we niet te geloven. Daarom maak je eigen weg. En laat andere het volgen. 

En spoedig komt het mooi weer ook naar de aarde. Het is niet alleen kwaad wat heerst. Het licht zit nog verborgen. Maar laat dat schijnen. Het is de tijd van openheid. 

 

Niet allemaal dezelfde weg volgen. 2/2/18

 

We lopen graag achter iemand aan.Ten eerst omdat we dan geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen. En daarnaast loop je geen risico. Want je eigen weg heeft genoeg obstakels. 

We verwachten dat wereldleiders de wereld veranderen. Dat we ervoor elke 4 jaar naar de stembus horen te gaan. 

Dat de wereld een paradijs kan worden als alle slimme mensen in de wereld een handje helpen. Want de universiteit heeft alle kennis van de wereld. 

Wie zegt dat de mens niet zelf kan denken. Dat IQ de graadmeter is van kennis. Maar is kennis wel te meten. 

Of leggen we er een grens aan vast. Een grens om de mens aan banden te leggen. We stoppen de zelf ontwikkeling van de mens. 

We zijn maar een pion in een systeem. Je werkt voor het succes van een ander. Krijgt er een vergoeding voor. 

En tenslotte ga je leven vergeten. Doe je er alles aan om maar te ontsnappen aan het dagelijks leven. 

Je wordt humeurig als de week begint. Maar ook humeurig bij de poging tot verandering. Verandering is niet iets wat vanzelf komt. 

Je hoort het te maken. We horen het te maken als mensen. We horen de aarde beter te maken. Een beter wereld. 

Daarvoor hoeven we niet achter leiders aan te lopen. We hebben andere wegen nodig die nu nog niet gelegd zijn. Zodat de toekomst een andere uitkomst krijgt. Dan dat we hedendaagse zien. Een toekomst om naar te kijken. En niet een die we graag wegstoppen. 

Tijd om verantwoordelijkheid te nemen over jezelf. Verstoppertje is voorbij. 29/1/18

 

Negativiteit is als een virus. Iedereen lijkt er mee aangestoken te zijn. Positief zijn is haast wel onmogelijk lijkt het?

 Iedereen draait zich weg van verandering. En graaft zichzelf in. We graven onszelf in. In een negatieve spiraal. En het gaat niet weg. Het wordt alleen maar erger. 

Gegeven moment zijn we zelfs opgebrand. Dat is wat we in de volksmond burn out noemen. En dat gaat steeds meer toenemen. 

Omdat de tijd van verstoppertje spelen voorbij is. Je mag jezelf laten zien. Maar voor je dat stadium bereikt. 

Leer in jezelf te kijken. Dat bereik je niet met denken. Maar met gevoel. Hoe voel je nu. Waardeloos het leven is niet om aan te zien. Dan neem je verantwoordelijkheid. En ga je dat verandering. 

Het is leven is niet moeilijk. We maken het moeilijk. Leven was bedoelt om te groeien en daarnaast ook nog plezier te maken. 

Maar tegenwoordig is het niet meer leven. Want we durven onszelf niet in de spiegel aan te kijken. Omdat we weg lopen voor onze uitdagingen. 

We hangen de verkeerde waarde's aan. Geld is niet een doel in het leven. Want je kunt ook met je talenten ver komen. Overvloed komt door te delen met de wereld. Wat delen? Je talenten. En het universum neemt zorg over je. 

De leraar.Geboren om kennis te verspreiden.27/1/18

 

De leraar. Dat gaat verder dan kinderen lesgeven in een klas. Sommige mensen zijn van nature een leraar. 

Ze houden van mensen. Vinden het niet erg om verschillen te overbruggen. Verschillen in niveau's of in manier van denken. 

Voelen zich snel thuis bij mensen. Daarbij denken ze wel veel na. Soms teveel. Waardoor de balans even zoek is. 

Ze zijn graag op zichzelf zo nu en dan. Om zichzelf feedback te geven. Waardoor ze weer de richting weten. Waar ze heen willen. 

Natuurlijk willen ze zelf wat bereiken. Maar vaak is dat met mensen. Mensen wat leren. Of wijsheid bijbrengen. 

Sommige leraren zijn liever ongebonden. Omdat ze zo alle vrijheid hebben. Om te doen wat ze leuk vinden. En waarvan ze ook nog groeien als mens en wezen. 

En leraren leren graag nieuwe dingen bij. Zijn ook graag soms weer die leerling. Dat onbevlogen in het leven. Ze blijven vaak jong. 

Houden van het goede in het leven. Net zoals vele. Omdat de jeugd vaak niet zoveel routine heeft. En het makkelijker is om te bewegen in je leven. 

Met oudere worden komt verantwoordelijkheid. En dat voel je pijnlijk aan komen. Daardoor maak je bewust keuze's. Want je wilt je jeugdelijkheid zolang mogelijk meenemen.

Heerlijk als je missie weet. Natuurlijk heeft het ook zijn nadelen. Maar zodra je in de woorden herkent. Kun je aan de slag.

 

 

De wereld van morgen. 23/1/18

 

 

Hoe ziet de wereld er van morgen eruit. De wereld van morgen is dichterbij dan  men denkt. 

Van een wereld waarin we teveel in ons hoofd leven. Naar een wereld waarin luisteren naar gevoel centraal staat. 

Want ons hart weet wat het wil. En we hoeven het alleen maar te volgen. 

Dan lopen we ook niet om. Daarnaast zijn we gelukkig. Iets wat hoger welvaart ons niet gaat brengen. Geld koopt geen geluk. Geluk maak je. Door te doen waar je gelukkig van wordt. 

Je krijgt meer vrijheid. Maar ook meer verantwoordelijkheid. Maar dat is de meer uitdaging en plezier meer dan waard. 

Stabiel en veilig is het leven niet meer. Door robotiseren nemen vele banen drastisch af. We kunnen allemaal de stoep gaan vegen. Om onze uitkering binnen te krijgen. 

Of we worden meer sociaal. We gaan voor het basisinkomen. Waarom eigenlijk? Omdat we allemaal mensen zijn met dezelfde behoeftes. Waarom er voor vechten. Als we het aan elkaar kunnen geven. 

We zijn tenslotte een mensheid. En met samenwerken kunnen we veel meer bereiken. 

De mensen lijken steeds meer op zichzelf te zijn. En minder rekening te houden met een ander. Maar dat is slechts schijn. 

Omdat ze eerst met een zelf proces bezig zijn. Ze zijn volledig zichzelf aan het worden. Zodat de wereld er het meeste aan heeft. 

Want van gelukkig mensen wordt de wereld een fantastisch plek om te wonen. Alleen al de energie die ervan af komt. Maar ook de warmte en liefde die mensen elkaar geven.

 

Zodra je aan jezelf werkt. Veranderd de wereld een beetje mee. 19/1/18

 

Aan jezelf werken. Hoe ziet dat eruit. Je kunt erg egoïstisch lijken naar de wereld. 

Maar geef toe. Al die jaren heb je te weinig aan jezelf gedacht. Meer gegeven om de mening van een ander. Dan je eigen mening. Veel tijd aan andere gestopt. 

Dan mag je nu wel wat meer tijd aan jezelf geven. Het geeft vrijheid om voor jezelf te kiezen. Omdat je tijd er nu meer toe doet. Omdat je voor jezelf kiest. 

Je krijgt geven moment ook zin om je vooruitgang te delen. Dat maakt dat je niet alleen maar op een rots zit. Maar de wereld ook nog je talenten laat zien. 

Misschien steken ze er iets van op. Of misschien niet. Als het maar mensen bereikt. Niet omdat je er iets voor terug wil. Maar omdat je het leuk vind om andere te helpen. 

De wereld heeft er juist meer aan. Omdat mensen ook keuze's gaan maken die de wereld vooruit helpen. 

Nee de wereld problemen zijn niet in een dag opgelost. Maar mensen gaan bewustere keuze's maken in het leven. 

Een wereld waarin de waarheid van jezelf centraal staat. Maar waar je ook open staat voor de waarheid van een ander. 

Daarmee verbinden we ons als mensheid. En slaan we echte bruggen. Dat maakt vrede. En is het ideale recept voor uitvindingen.

Dat maakt aan jezelf werken. Juist als een brug voor de verandering. Een brug is niet genoeg. We hebben vele nodig. 

 

Het jaar om je talenten aan de wereld te geven. 17/1/18

 

Dit jaar speelt persoonlijke vrijheid een enorme rol. De mensheid wordt gepust om zijn eigen weg te gaan. Zichzelf te ontwikkelen. 

En je talenten niet alleen ontdekken. Maar er je vak van maken. Ook wel meesterschap. 

Meesterschap houdt ook in. Dat je het mag delen met de wereld. Je hoeft het niet zo klein te houden en voor jezelf. 

Want daarmee beperk je je groei. Ja het is lastig. Want niet iedereen wil het aanhoren. Maar er zijn vast ook mensen die het wel willen horen. Ook al komt dat niet zo over. 

Daarnaast kun je dit jaar ook niet jezelf verstoppen. Want je voelt steeds de leegte. Die ingevuld mag worden. 

Niks helpt daar tegen. Je kunt zoveel afleidingen hebben als je wilt. Maar het gaat niet weg. Pas als je er aan werkt. 

Natuurlijk dit mag op je eigen manier. Want we zijn allemaal net iets anders geboren. Omdat we anders ook onmogelijk unieke kunnen zijn. 

Beperking zijn er in zaken die we liever laten liggen. En af en toe worden we geremd door het universum. Want dan is het weer tijd voor een schoonmaak. 

Oude delen van jezelf worden met nieuwe energie weg gespoeld. Dat gaat heel natuurlijk. Niet al teveel aandacht aan geven. Dan gaat het makkelijkst.

 

De waarheid als een andere dimensie 12/1/17

 

De waarheid het is altijd in de wereld. Want alles is er al. Open voor diegene die het willen zien. En niet bang zijn om er naar toe te werken. 

Waarheid lijkt wel in een andere dimensie te bestaan. Een dimensie net naast onze wereld. Wordt gezien door sommige. 

Maar vele lopen er voorbij zijn zich nergens bewust van. De mens wil er nog niet aan. Vele verafschuwen verandering. 

De mens is ook niet voor niks zo nu en dan manipulatief omdat ze zich zo beschermen tegen de verandering.

Ze hebben een schop onder de kont nodig. Daar is maar een manier voor. Diegene die de waarheid willen. 

Horen er helemaal voor te gaan. Laat je zelf zien en horen. Iedereen die uit je leven verdwijnt is dat waard. 

Want de meeste toffe mensen komen dan binnen je bereik. En je kun gezamenlijk naar de waarheid leven. 

Waarheid is nu nog op slot. Breek de deur open. 5/1/17

 

Leven in een wereld waarin waarheid vaak verborgen blijft. Waarheid wil stromen. Maar krijgt daar vaak de kans niet voor in deze wereld. 

Vele technologie wordt niet aan de mensen getoond. We zijn al verder dan dat we zien in de buitenwereld. 

Gelukkig hebben ze daar plaatsen in de wereld voor. Om het te verbergen voor ons. Zoals Area 51 of op de zuidpool. 

Mensen gaan meer voor eigen media spelen. Omdat ze de huidig media gewoon niet vertrouwen. Of omdat het niet volledig is. 

De burgertjes van Nederland mogen dat niet weten. En daarom zenden wij de elite het ook niet uit. 

We willen dat jullie dom blijven. En je niet ontwikkelen. Vandaar dat mijn lach ook zo groot is. Deze meneer die het land leidt. 

Vandaar dat we de toetsen nog iets moeilijker maken dit jaar. Maar jullie niet vertellen. Dat jullie ook zelf kunnen leren. 

Of zelf in opstand kunnen komen tegen ons. Dat hoort ook bij jullie ontwikkeling op aarde. 

Je eigen plek op eisen. En voor je eigen waarheid gaan. En op ten duur samen gaan werken met mensen die op dezelfde lijn zitten. 

Zodat echte leiders de wereld gaan begeleiden. Want leiders helpen andere omhoog. Dat naar beneden duwen is puur een controle move. 

En zo krijgen jullie je wel verdiende vrede. En is kennis eindelijk bereikbaar voor iedereen. Zodat jullie je echt kunnen gaan ontwikkelen.

Creativiteit niet alleen voor je kunstwerken. Maar ook omdat jezelf zo vrijlaat. 31/12/17

 

De mens is een creatieve wezen. En dat is iedereen. Niet omdat sommige zo geboren worden. Maar omdat niet iedereen het ontdekt heeft bij zichzelf. 

En we worden opgevoed om te volgen. Om massaal dezelfde lijn te leven. Om zo de economie te doen groeien. 

Niet te kosten van de burger. Als er teveel groei is. Wordt het weer afgetapt. Met een bezuiniging. Of een lasten verzwaring. 

En creativiteit stopt nergens. We maken zelf de grens. Het kan voorbij onze fantasie. Als we het vrij durven laten. 

Want ideeën horen niet opgesloten te zitten in je hoofd. Maar gedeeld te worden met de wereld. 

Schilderijen horen niet in je hand te zitten. Maar op een doek gezet te worden. 

Creativiteit gaat verder dan tekenen of schrijven. Het is ook hoe je met de wereld omgaat. 

Maak je van een tegenslag een probleem. Of laat je het om zwaaien naar iets positief. Met de stroom mee. 

Want met de stroom mee is het leven het makkelijkst. Natuurlijk ligt er af en toe een rots in het water. Maar daar leer je wel overheen te gaan. 

Creativiteit zijn niet alleen je ideeën of kunstwerken die je uitwerkt. Het is ook je manier van leven. 

Jezelf vrij laten. En je zult vrij zijn als een vogel.

 

Vrijgevochten. Maakt dat je vrij voelt. 24/12/17

 

We leven in een wereld van de regeltjes. Van elke risico verminderen. Want het leven is gevaarlijk. 

Dit maakt het leven voorspelbaar. En beperkt groei. Omdat je voor groei nieuwe wegen hoort in te gaan. Wat risico met zich meebrengt. 

De maatschappij is expresse zo ingericht. Want ontwikkelingen mogen we ons niet. De elite houdt alles liever bij het oude. Ze hebben misschien wel een toekomst visie. Maar die wordt niet gedeeld. Met de normale burger. 

Maar de veranderaars. En pioniers van deze wereld. Vinden zich niet in die wereld. Ze missen de actie. En zijn het voorspelbare beu. 

Waar op de wereld. Is nog zo'n plek. Waarom zouden we daarvoor massaal verkassen. We horen tegen de richting in te gaan. Lekker tegen de regels in. 

Laat andere maar een afkeurende blik tonen. We gaan gewoon door. En vanzelf volgen meerdere mensen. 

Het gaat erom dat jij je prettig voelt. En het maakt niet uit wat je daarvoor doet. Alles is geoorloofd. 

Je losbreken van de maatschappij. Totaal vrijgevochten zijn. Is een staat van zijn. 

Het is een punt. Waarbij je meer belang hecht aan jouw vrijheid. Dan de mening van een ander. En zo is het leven altijd al bedoelt. 

Leven kun je nu pas echt. Zonder extra blokkade's. Dan is het ook niet raar. Dat het leven als vanzelf lijkt te gaan. Geniet er maar van. 

 

Door het donker geen licht meer zien. 22/12/17

 

Depressief mensen je hoort het steeds vaker. Of mensen die door draaien. Verwarde mensen. Ze zijn tegenwoordig overal. Als we al naar het nieuws luisteren. 

Hoe komt dat? Het nieuws heeft daarop geen antwoord. Net als de politiek. Het antwoord is niet heel ver weg. 

We hebben een maatschappij. Waarin we weinig banen hebben die mensen echt uitdagen. Meestal worden mensen aardig afgestompt van hun baan. 

Daarnaast missen we de creativiteit. Ook wel de vrije expressie van de geest. 

Iets zelf creëren zit er vaak niet bij. Het is regels en lijnen volgen. Elke dag maar weer. Steeds wat sneller. Want anders maken we niet meer winst. Of de bedrijven maken dan niet meer winst. 

En we maken te weinig plezier. We moeten van alles. Maar mogen we ook nog iets. En dat mogen. Is dat omdat je het leuk vind. Of omdat je maar blij moet zijn. 

Nee spontaan is het leven niet. Het is een weg van hetzelfde. Maar toch staan we zelf aan het sturen. En mag jezelf van alles aan praten. 

Maar het is verstandig om niet alles te geloven. En daarnaast om zelf verantwoordelijkheid te nemen. 

Dan kun je best nog wat zonneschijn in je leven brengen. En maak wat uitdagingen. Desnoods via je eigen weg. Dan heb je ook nog. Alle tijd en ruimte om ervan te genieten.

 

We zijn er altijd voor u (overheid). Maar of het slim is? 18/12/17

 

We gaan er maar van uit dat de mens dom is. Dat we voorgekauwde kennis nodig hebben. En daarna een papiertje krijgt. Wat zegt dat je volwassen bent. En dan mag je instormen in de wereld. 

In de machine van geld. Werken voor je geld. Terwijl geld geprint wordt. We worden maar wat bezig gehouden. 

Lopen op een rechte lijn. Want buiten de lijntjes kleuren is er niet bij. Alles moet goed gekeurd worden door wat we overheid noemen. 

Mooie mensen in mooie pakken. Met mooie woorden die vaak toch niet uit komen. Pas er voor op. 

Je betaald er veel voor. Service krijgen we niet. Veel geld gaat naar geheimen dingen waarvan we de betekenis toch niet mogen weten. 

Ja geheimen zijn voor staatsveiligheid. Want stel je voor dat de burger ongerust wordt. Dat moeten we niet hebben. 

We zijn er elke dag voor u. Overal hangen camera's. In die mooi laptops en computers van je. 

De woorden die je typte kunnen we lezen. Want stel dat jullie iets verkeerds zeggen. Dat mag natuurlijk niet. 

Nieuws kunnen jullie op de tv zien. Wat erg professioneel is aangepakt. Daarom staan we ook in pak. En lezen we het nieuws van een scherm af. Wat van tevoren bewerkt is. Want de waarheid hoort goed gekeurd te worden. 

Zo blijft u helemaal beschermt. En kunt u veilig in u bubbel blijven zitten. Beetje saai maar verandering zal dan ook niet plaats vinden. 

2018 nadert wat wilt u doen. Leven in een illusie en als een kind behandeld worden. Of uit de illusie stappen. En het leven gaan leiden waar je recht op hebt.

Gooi al die angst van je af. Want dat beperkt je. 17/12/17

 

 

Een wereld vol met vrijheid. Hoe komt die er? Niet door in je angst te blijven zitten. 

We zijn overal bang voor. Daarom zien we ook nooit iets van de wereld. Want we blijven in onze eigen bubbel zitten. Ook wel eigen wereld. 

Dat beperkt ons. Vrijheid komt door risico's durven te nemen. Falen kunnen we. Maar omhoog gaan we daarna altijd. 

Dus zoveel kan er niet misgaan. Heb wat vertrouwen in jezelf. Want je kunt veel meer dan je laat zien. En het brengt je veel verder. Dan je huidig uitzicht. 

We hebben geen overheden nodig. Om vrede op aarde te creëren. Want ze houden alleen meer oorlog in stand. Om ons te beperken.

Hetzelfde geld met wat we de economie noemen. We bereiken nooit overvloed. Omdat we anders te machtig worden. Ook wel een teveel aan vrijheid. 

Dat alles is op te lossen. Door jezelf te overstijgen. En je eigen overvloed te creëren. Waarmee ook een overvloed van vrijheid komt. 

Maar dat begint met je gedachten. Schep positief gedachten. En bouw langzaam daarop je eigen stabiele wereld. En Gelukkig zijn en liefde zijn slechts de basis van de nieuwe wereld. 

 

Het leven is zelf in te vullen. 9/12/17

 

 

Het leven. Wat is de bedoeling ervan? Heel ons leven hard werken. En bijna niet krijgen waar we naar verlangen. Nee dat is niet de oorsprong ervan. 

We zijn scheppers. Alleen zijn we dat vergeten. We kunnen het leven zo leuk maken als we willen. 

Zoveel verantwoordelijkheid nemen als we willen. En waar we ons goed bij voelen. 

Niet te veel luisteren naar de media. En al die andere organen. Die slechtes de oude club in stand houdt. 

Macht want ze willen niet dat we ontdekken. Wat we allemaal kunnen. Vandaar dat er beperking bestaan in deze wereld. 

Crisis met geld. Banken die instorten. Een Europa dat uit elkaar valt. Het hoort allemaal bij het aardse spel. Een spel wat angst hoort te veroorzaken. 

En daarnaast is het ook het spel wat ze aan het verliezen zijn. Want langzaam maar zeker. Willen mensen ook kunnen leven. En niet alleen maar lasten betalen. Wat een andere woord is voor beperking.

De mens is een lerend wezen. Dus waarom hebben we scholen? 3/12/17

 

Onderwijs we zeggen dat het zo goed is. Maar is dat ook zo. Waarom duurt het jaren om een opleiding af te ronden. Terwijl het ook sneller kan. 

Het meeste wat we leren gebruiken we toch niet. Waarom dat allemaal in je hoofd stampen. Voorkauwen dat is hoe we leren hedendaags. 

Kritisch worden we niet gemaakt. Want dat is niet nodig. Als je maar in het systeem past. Zodat de winsten ervan kunnen gaan vloeien.

Naar de elite aan de top. Die om de tijd zeurt om meer. Omdat de economie zogenaamd wat slechter gaat. 

Daarnaast zou de mens niet zelf kunnen leren. Worden we als kinderen behandeld ver nadat we al volwassen zijn. 

Want buiten de bekende weg. Liggen gevaren overal op de loer. Stel dat er iets gebeurt. Lekker veilig binnen blijven. Dan gebeurt er niks. 

Maar je mist wel van alles. Gaat op vakantie om je eigen wereld te vergeten. Want zo perfect is ie niet. En maar klagen over wat je niet hebt. 

Maar we kunnen doen wat we willen. Hebben een zelf lerend vermogen. Iedereen op zijn eigen tempo. Vergeet IQ. Want kennis gaat buiten al je bereik. Zodra je het toelaat en ermee werkt.

Onze wereld is zo groot als we hem maken. En we kunnen zoveel als we geloven dat we kunnen. Waarbij kracht hem niet zit in spieren. Maar doorgaan. 

Net zolang je doel bereikt is. Want je wilt wel het uitzicht aan de top van de berg proeven. 

 

Het gaat niet meer om de ikke. Maar om de mensheid. 26/11/17

 

 

De wereld veranderd. Van een wereld van haat en angst. Gaan we naar een wereld van liefde en overvloed. 

Schaarste kan altijd opgelost worden. Dit is altijd gedwarsboomd. Niet dat we daarin kansloos zijn. 

We hebben dan weleens waar. Niet zoveel geld als de elite. Maar is dat nodig. Het gaat er niet om hoeveel je bezit. 

Maar dat je de waarde in je talenten ziet. En dat je met je handen je eigen overvloed kan maken. 

We krijgen dan een overvloed aan creatieve mensen. Wordt er dan niks meer gebouwd? 

Vast wel. Doordat er zoveel creatieve mensen zijn. Is het geen taboe meer om buiten de gebaande padden te denken. En zijn oplossen en uitvindingen slechts een kwestie van tijd. Dan worden er beter dingen gebouwd. 

We hebben zelfs tijd over. We hoeven dan niet meer allemaal naar de baas. Omdat vele eigen baas zijn geworden. En voor een groot deel is het niet meer nodig. 

Omdat de technologie de werker overneemt. Het gaat niet alleen maar meer om het individueel. Maar om het groter geheel. 

De mensheid bloeit. Doordat we het elkaar gunnen. We gunnen elkaar die ruimte. En dan krijgt het vanzelf een plek in de wereld.

Liefde niet alleen een kracht. Maar ook een goede bodem. 21/11/17

 

Liefde is wat ons verbind. Hoe verschillende mensen bij elkaar komen.

En dan blijken we toch niet zo verschillend te zijn. Liefde maakt bruggen. En maakt vrede mogelijk. 

Vrede dat hebben we te weinig in de wereld. Een overschot aan haat. Mensen zijn slecht. 

Of is dat zo. Omdat we dat geloven. Mensen zijn van nature goed. Alleen worden we geacht. Het slechte te zien in de medemens. 

Samenwerking is een macht killer. Net als liefde een kogel stopper is. 

Laten we beginnen. Stop met alleen maar negatieve nieuws te kijken. Media maakt de mensheid slechter dan we werkelijk zijn. 

Het goede groeit letterlijk om de hoek. En vind je het niet. Dan is het in mensen verborgen. Wachtend op een voorbeeld. 

Dat voorbeeld mag jij zijn. Doe iets goeds. Een goede daad. En zie hoe het goede terug komt. 

En het verbind. Ook wel liefde.Dat is niet alleen een kracht. Maar ook een bodem. Waar we goede dingen op kunnen oogsten. Wat onze harten goed doet. En al wat er op leeft.

Je wereld vergaat. Omdat het tijd is voor iets nieuws. 21/11/17

 

 

Het gaat niet om geld. Want zo slecht hebben we het.

Het gaat om het leven zelf. We sparen om te leven. Maar genieten doen we te weinig. Omdat we nog te gestrest zijn van het sparen. 

Ja dat is abnormaal. Omdat het tegen onze gewoontes ingaat. 

Niet alle negatieve emoties weg stoppen. Niet steeds blijven zeggen. Dat je het zo goed hebt. 

Bang voor de verandering. En je eigen leugen maar in leven houden. Waarmee jezelf in de wacht zet. 

Alleen hoelang nog.. Het nieuwe is eng omdat het buiten je grenzen gaat. Omdat het nog geen onderdeel van je realiteit is. 

Maar het wordt vertrouwt. Zodra je het toelaat. Het is meer dan toelaten.

Van die bank af. Want zonder eraan te werken kom je er niet. Niet alleen aan jezelf. maar ook aan wat je echt wilt.

Het duister kan zich niet meer verstoppen. Omdat het licht wil schijnen. 8/11/17

Het licht wil schijnen Het duister kan zich niet meer verstoppen. Daarom zullen steeds meer maskers gaan vallen. 

Maskers zoals de elite draagt. De meeste overheden. En vele mediabedrijven. Omdat die laatste niet in het belang van het volk werken. 

Waarin het vuur brandt. Waar het branden kan. Niet dat de wereld vergaat. Nee het is het nieuwe vuur. De nieuwe energie. 

Die zijn plek in de wereld verovert. 

Mensen hebben genoeg van haat en angst. En willen liefde ervaren. Dat gaat een stuk makkelijker. Want de liefde is veel sterker in de volgende tijd. 

Ook wel een update. Een level omhoog. Daar is de aarde aan toe. Vele op aarde denken van niet. Maar stiekem zitten ze er op te springen. Of ze zijn er onbewust aan toe.

Zit klaar voor de rit. Het is een wilde. Maar ja daar is ook het avontuur. Waar we zo naar hunkeren. 

De mensheid is als een organisme.(verbondenheid)7/11/17

Verbondenheid in de wereld. Maakt dat we elkaar begrijpen. En dat we makkelijk kunnen samen werken met elkaar. 

Dat doen we door open te staan voor elkaar. Dat is meer dan alleen aardig zijn. Sta open voor de visie's van andere. Ook al gaan ze tegen alles in waar je in geloofd. 

Er is niet een waarheid. Maar vele verschillende. Waarin de raak vlakken samen voegen. En soms tot grote dingen leiden. 

Cultuur maakt de mensen juist unieke. Het geeft ze een identiteit. En een thuis. Accepteer elkaars cultuur. Ook al is ie niet helemaal hetzelfde. 

Wees juist gastvrij. En toegankelijk zo laat je mensen weten dat ze welkom zijn. De wereld is nog een koude plek. Omdat we dat vergeten zijn.

Daarnaast heeft elke mens zijn behoefte. Daar kunnen wel voor vechten. Maar als er al genoeg is. Waarom geven we dan niet ieder een deel. 

De mensheid werkt niet. Niet omdat we falen. Maar omdat we nog niet verbonden zijn. We zijn een organisme. 

Verandering is zelf een ander weg inslaan 7/11/17


De haast. Je kunt niet meer wachten De wereld veranderd veel te langzaam. Het lijkt wel alsof mensen niks leren. 

En alleen maar dwazer worden. Ze lijken niet te willen leren. Of ze zijn er te lui voor. 

Woedend maakt het je. De machteloosheid. Maar je bent niet heel de wereld. En het vreet te veel energie. 

Daarom neem je er afstand van. Ook al kost dat veel moeite. 

Je kunt de wereld zelf mooier maken. En van een mooier uitzicht genieten. Als je niet alleen durft te dromen. Maar de dromen ook waar durft te maken.

Laat ander maar lekker naar boven kijken. Naar jouw uitzicht. Zijn ze lekker jaloers. Wat ze uiteindelijk wellicht tot verandering stuurt. 

Daarnaast is het vuur van verandering. Voor iedereen beschikbaar. Die aan de verandering deel neemt.

Verandering is simpel. Neem een ander route. Want dan krijg je ook aan andere uitkomst. En dat kunnen we wel gebruiken op aarde. Liever vandaag dan morgen.

Geen goede leiders. Wees er zelf een. 28/10/17


We hebben niet zo'n goede leiders. Leiders hebben we tegenwoordig niet meer. Want ze vertegenwoordig niet wat ze zeggen. 

Het zijn slechts als acteurs. Waarbij woorden wapens zijn waarmee ze hun doelen bereiken. En de tv slechts een kanaal is. Waarmee we beïnvloed worden. 

Datgene wat we mogen zien. Komt op tv. Niet omdat we de waarheid niet aan zouden kunnen. Waarheid gaat over nationale veiligheid heen. Omdat veiligheid niet draait om goed voor de burgers te zorgen. 

Nee het is slechts een code woord voor meer controle en macht. En de leiders op positie. Zijn slechts daar vanwege de macht. Welke macht. 

Diegene die we de elite noemen. We kunnen wel over ze praten. Maar hoe lossen we dat op?

Ten eerst hebben we mensen nodig die de waarheid volgen. En niet alleen volgen maar ook durven te leven. Je eigen waarheid. 

En langzaam aan gaat de wereld in een paradijs leven. Omdat waarheid dat mogelijk maakt. 

Daarnaast hebben we goede leiders nodig. Leiders die er echt voor mensen zijn. En de wereld een beter plek willen maken. 

Voel je aangesproken dan is die taak voor jouw. Die invulling komt vanzelf wel. Omdat het grotendeels buiten je comfortzone gaat. Alles wat buiten je comfortzone is buiten je perspectief. Vergroot dat. En het komt. 

Je gevoel is daarbij je gids. En ervaring zijn daarbij de klassen die je gevolgd hebt.

Het negatief is als een wapen. Wat elke mogelijkheid de nek omdraait. 26/10/17

Controle het wordt op verschillende manieren toegepast. Er wordt meer controle de wereld in gegooid. Door de elite. 

Niet omdat het leven zo beter wordt gemaakt. Maar om meer zorgen aan de mensen te geven. Hou ze bezig. Niet alleen met spelen. Maar ook met zaken die het hoofd breken. 

Zorgen dat ze het altijd te druk hebben. Niet in het leven. Maar in het algemeen. Waarom dan?

Omdat we zo geen ruimte meer hebben voor wat we willen. We denken het nooit te bereiken. Of vinden dat het teveel tijd kost. 

Het is een hersenspinsel van niet genoeg. Die ons in wordt geprent. Een modus van negatieve wat een trend is. 

Het positief is iets wat zweeft. Wat niet echt lijkt te zijn. Er hoeft ook niet altijd een nee te zijn. Op het antwoord waar je naar toe wilt. Want een wens is en tegelijk ook een verlangen is. 

Dat kunnen we makkelijk veranderen. Hou je hoofd leeg en rustig. Zodat je met de stroom mee kunt. 

Het glas is ook altijd te vullen. Zelfs al zit er niks meer in. Dat brengt je overal. En uit de ergste situatie. Die juist de bedoeling kan zijn. 

En er is genoeg ruimte voor wat je wilt. Zoveel dat je nog keuze stress krijgt. Maar doe wat het beste voelt. En je krijgt nooit spijt. 

Geen eeuwig winter in jezelf. Maar een zomer van 10 maal de klok rond. 

 

Het nieuwe in de wereld.Wacht tot we er klaar voor zijn. 23/10/17

Het nieuwe in de wereld. Is nog niet zichtbaar. Maar dat betekend niet dat het er niet komt. 

We schoppen massaal tegen het oude aan. Vervloeken het oude systeem. Worden boos op mensen die het niet willen veranderen. Die liever in het oude systeem blijven zitten. Omdat ze nog niet klaar zijn om te veranderen. 

Ja in je eentje.Ben je maar in je eentje. Maar als vele mensen alleen in de wereld werken aan het nieuwe. Krijg je als het waren een revolutie. Ook wel een evolutie die opnieuw gestart is. 

Simpel is dat. Denk niet moeilijk. Maar makkelijk want dan zie je de mogelijkheden. Doe waar jij goed in bent. Waar jij gelukkig in bent. 

Ja is dat niet egoïstisch ja. Maar je hoort eerst voor jezelf te kiezen voor je andere in de wereld kunt helpen 

Daarnaast zijn we niet voor niks in deze tijd geboren. Of weer opnieuw geboren. We zijn geplaatst om de wereld te helpen transformeren. 

Het gaat daarbij ook niet om hoe. Want eerst worden we meer bewust van onszelf. Ook wel verlicht. 

Voor we echt aan projecten beginnen om de wereld beter te maken. Niet dat je daarvoor niks doet. Want hoe lichter jij wordt. Minder duister. Hoe zonniger de wereld wordt.  

Werk is een status symbool geworden. In het wereldwijd handelssysteem. 20/10/17

Werk met al de technologie die we hebben. Zouden we het zelfs minder kunnen doen. En op ten duur wellicht helemaal niet. 

Dat duurt zo lang. Omdat we die stap massaal horen te nemen. Minder werken. Dan pas past de economie er zich op aan. 

Een basisinkomen zou ideaal zijn om die stap te maken. Maar dan mogen we het wel toelaten in de maatschappij. Ja het is anders en vreemd. Maar dat bied juist kansen waar niet naar gekeken wordt. 

Werk is tegenwoordig een soort status symbool. Van hoe meer je werkt. Hoe meer je erbij hoort. Hoe meer nuttig je bent en dus hoe meer waardevol. 

Maar wanneer ben je waardevol? Zit dat niet tussen de oren. Want wat je zelf denkt maakt dat niks meer uit. 

Want hoe kun je waarde uit jezelf halen. Als je waarde afhankelijk is van een ander. Terwijl je het uit jezelf hoort te halen. 

Dan heb je ook de toekomst zelf in handen. In plaats van afhankelijk te zijn. Zonder het zelf door te hebben. 

We zijn wel volwassen. Maar we vergeten dan onze vrijheid die we hebben. Om te doen wat we willen. Omdat de toekomst afhankelijk is van jouw handelen. 

Daarnaast willen de overheden niet dat mensen meer vrijheid hebben. Want dan hebben we meer ruimte om zelf te denken. 

We zijn slechts een product in een wereldwijd handelsmodel voor de elite. Want wij plukken nou niet echt de vrucht ervan. 

Dat kan veranderen. Niet door politiek Wat in de schaduw staat van de elite. Wat alleen draait om de handel aan te houden. En dat is niet voor de mensen. Maar voor de bedenkers van het systeem. Die zijn niet uitgestorven nee ze zitten verscholen achter kapitalistisch namen. 

Veranderen hoe. Onszelf op de eerste plek te zetten. En we mogen best vechten voor wat we willen. Niet wacht tot er een wet komt. Maar het gewoon doen. 

Dat rebels van vroeger. Dat lijkt wel te zijn uitgestorven. Een rebel is niet slecht. Het is gewoon iemand die niet wijkt voor wat ie wil. 

 

Vrede in de wereld. Sluit het eerst met jezelf. 15/10/17


Vrede op de wereld bereiken. Doen we niet door verdragen te tekenen. Of doordat we bommen gooien. Onder welke naam maakt niet uit. 

Nee dat doen we allemaal zelf. Naar diegene waar we nooit naar luisteren. Dat is niet je buurman of buurvrouw. 

Dat ben jezelf. Sluit vrede met jezelf. Sluit vriendschappen met dat wat je demonen noemt. 

En ga met ze in gesprek. Je zult zien dat het delen van jezelf zijn. Die om aandacht vragen. En waar je aan mag werken. 

Dan maak je groei. En door met jezelf te werken. Sluit je vrede. 

En uiteindelijk weet je wat je wil. En krijgen we een richting waar we naar toe willen. 

Kunnen we niet meer gemanipuleerd worden. Omdat er niks meer te verduisteren is. Als we de gouden pot aan de regenboog bereiken. Ook wel dat wat verlichting is. 

Niet Nederland hoort samen te leven. Maar de wereld. 11/10/17

Een samenleving draait om samen leven. Samen aan de wereld werken. Samen de wereld een beter plek maken. 

Niet dat we daarbij allemaal dezelfde waarheid hoeven te volgen. Nee dat maakt ons juist onkritisch. En schaapachtig omdat de hoofden dan allemaal dezelfde kant op wijzen. 

We zijn dan wel eens waar mensen. Volgen graag de ander. Maar kies eens voor jezelf. Lekker egoïstisch. 

Omdat als we niet voor onszelf kiezen. Andere over ons heen lopen. Macht aan de orde van de dag is. En corrupte slechts een stukje van de taart is. 

De ander de ruimte geven om te kunnen leven zoals hij of zij wilt. De cultuur maakt niet uit. Omdat we toch vele culturen hebben. 

We zijn eigenlijk een wereld. En toch zijn we opgesplitst. Door iets wat in ons hoofd zit. Iets aangeleerd wat je weer mag afleren. 

We zijn namelijk niet allemaal Nederlanders. Ook geen mensen uit Europa. We zijn aardlingen. En hoe je het went of keert. We horen met elkaar te dealen. 

Wees zelf een lichtend voorbeeld. In de zee van duister. 8/10/17

Je vind de wereld maar een donker plek. Waarin mensen monsters lijken die niet met elkaar om kunnen gaan. En daarnaast zijn we super arrogant. Denken we de slimste te zijn in het universum. 

Het is een harde landing geboren worden op aarde. Maar iedereen land voor een doel. En daarnaast kun je blijven afreageren op dat wat je niet wil zien. 

Maar wellicht is het slimmer om een voorbeeld te zijn. Een lichtje in de duisternis. Want veel mensen willen veranderen maar die durven niet. 

Daarmee maken we het verschil. Door zelf de angst te overwinnen. En te laten zien hoe makkelijk aardig zijn is tegen de medemens. 

Hoe nederig zijn je brengt waar je hoort te zijn. Omdat je naar jezelf luistert. Je eigen waarheid. En niet naar de zogenaamde algemene waarheid. Die ons al eeuwen dom en lui maakt.

En slim worden we pas. Als we open staan voor kennis. Want dat verreikt je geest. Wankel je ook niet zoveel meer. Omdat je nu gedachten hebt met diepgang. 

Geen negatieve gedachten meer of een stuk minder. Omdat je niet meer destructief bezig bent. Maar aan het groeien bent. En positief acties in je leven zorgen voor een positief denkbeeld. 

En een opwaardering van licht. Ook niet vreemd al die mensen die je om hulp vragen. Want ze weten je licht te vinden. 

Dus maak van jezelf een lichtje in de zee van duisternis. En langzaam zal de wereld weer zichtbaar worden. Bevrijd worden van wat het al die tijd al in zich had. Wat dat vertel ik je niet. Dat mag je zelf ontdekken.

Waarheid is opgeslagen wijsheid. Die je opdoet met leren.2/10/17

Leren hoe doen we dat? Zullen we bij het begin beginnen. We worden geboren en zien het levenslicht. 

Daarbij gaan de jaren voorbij. En zijn we baby en evoluren we naar een peuter. Daarbij leren we vooral zelf. 

Lopen leer je zelf. Net als eten. Ook al wordt je gevoerd. Je hoort wel zelf te kauwen en het door te slikken. 

Als kleuter gaan we naar school. En zouden we niet meer weten hoe te leren. Terwijl we dat altijd al weten. 

We worden dan juist. Verder van onszelf verwijderd. Zodat we in de moeilijk maatschappij passen. 

Waarin we niet op onze eigen wijsheid vertrouwen. Ook wel de bagage die je hebt om je leven mee door te komen. 

En dan ons afvragen waar het licht is. We zoeken het licht. In andere dingen en verhalen dan onszelf. 

De lamp stond altijd aan. Alleen ben je vergeten hoe je hem ook weer aan kunt doen. Verbinding met jezelf. Komt niet door te bidden in een kerk. Of een keer aan yoga te doen. 

Je intentie's horen wel oprecht te zijn. En niet corrupt want dan kom je niet bij de aan knop van jezelf. 

Verbinding komt door naar jezelf te luisteren. Langzaam aan zul je volledig verbonden worden. 

Zo werkt dat ook met leren. Luister eerst eens naar wat je wil leren. Ten eerst omdat het dan veel leuker is om het te leren. En ten tweede omdat je het dan veel sneller oppikt. 

Neem niet alles voor waar aan. Luister niet te snel naar je leraar of ouders. Ze bedoelen het misschien wel goed. Maar zijn wellicht vergeet dat ze zelf de waarheid kiezen. 

Waarheid is slecht iets wat geleerd is. En een plekje in jezelf heeft gevonden. Kennis of wijsheid die je kunt oproepen wanneer je maar wilt. 

Een hemel maken we van de aarde. Door allemaal voor onszelf te kiezen. 27/9/17


Is het nou echt zo prettig op aarde. Al die oorlogen. Die zucht om iets te doen. Ja we doen het voor een ander. 

We werken ons dood. Maar vragen ons ondertussen niet af. Of dit wel zo nuttig is. En als we dat al doen. Durven we niks te doen. 

We roepen steeds dat we zo vooruitstrevend zijn. Maar waar zie ik dan die vooruitgang. 

Mensen blijven liever hangen in de tijd. Zoals ze al tijden doen. Daarmee komt de oude tijd niet terug. 

Herinneringen zullen altijd in je hoofd blijven. Je kunt ze steeds terug spelen als een film. Maar waarom maak je niet een paar nieuwe. 

Is dat soms teveel werk. Liever iets doen wat je niet wil. Dan de uitdaging aan gaan. En krijgen wat je wel wilt. 

Wereldproblemen worden buiten ons deur opgelost. Alsof we daar een stem in hebben. Ook al lijkt het van wel. 

Terwijl er een besef nodig is. Mensen willen allemaal hetzelfde gelukkig zijn en wat uit het leven halen. 

Stop met mensen te vooroordelen  geschreven door mensen die we nieuwslezers noemen. Ja ze lezen wat ze moeten vertellen. Net als acteurs. En denken niet na over de inhoud van de woorden. 

Net als mensen in de kamer doen wat ze horen te doen. Niet voor ons. Maar voor diegene die echt aan de touwtjes trekken. 

Dit alles lost op. Als sneeuw voor de zon. Als we dit niet meer accepteren. Niet elke regeltje meer volgen. Maar er overheen gaan. 

En onze eigen toekomst schrijven. Als eerst zelf bepalen wat je wilt. En uiteindelijk krijg je een sneeuwbal effect. 

Omdat voor jezelf kiezen. Het gevolg heeft dat mensen vrijheid willen. In alle mogelijk vormen. 

De verandering vind plaats buiten de kudde. Waarom niet daar de pijlen oprichten. 26/9/17

Niet allemaal hetzelfde. Omdat zo alleen dezelfde ideeën tot stand komen.En hetzelfde zich steeds herhaalt. 

Iemand die buiten de groep valt vinden we vaak zielig. Of we denken dat er iets mis is met die persoon. 

Maar sommige kiezen er juist voor om te leven buiten de kudde. Omdat ze zo meer vrijheid ervaren. En niet geboden zijn aan de normen en waarde van de groep. 

Waarom onze pijlen richten op de groep? Als buiten de groep de grootste verandering en vooruitgang plaats vind. 

Wellicht iets wat typisch menselijk is. We zijn nou eenmaal niet geboren avonturiers. En willen er graag bij horen. 

Dit heeft als voordeel. Dat we er vaak snel uit komen als samenleving. Maar als nadeel dat we vaak lang moeten wachten. Tot er eindelijk iets veranderd. 

Een ander nadeel is dat we vaak neerkijken op diegene die er buiten vallen. Terwijl we zelf niet onderdeel van de verandering durven te zijn. 

Terwijl we wel zeuren dat er niks veranderd. Dan hebben we ook niks aan te merken voor de mensen die het wel proberen. 

Of is dat typisch iets menselijk. Mogen we hypocriet zijn in de kudde die we mensheid noemen. 

We zouden meer mogen stimuleren om anders te zijn. Mannen hoeven niet alleen naar voetbal te kijken. En vrouwen kunnen meer dan alleen zichzelf mooi maken. 

Het leven is dieper dan je denkt. Het begint met je comfortzone's zo nu en dan te overtreden. Je ideeën de wereld in brengen. Omdat dat alles mogelijk is. 

Jezelf niet door ander laten leiden. Want onderdeel zijn van de kudde. Kan mooi zijn. Maar dat betekend niet dat jezelf er niet meer toe doet. 

En wellicht roept de verandering. De drang om iets te veranderen. Dan ben je wellicht ook een buiten beentje. 

En mag je alvast de route uitzetten. Voor de toekomst. 

Niet wacht tot de kamer veranderd. Maar leven vanuit liefde brengt ons verder. 25/9/17

We vertrouwen de overheid meer dan onze beste vrienden. Terwijl ons wordt verteld dat het gevaarlijk is om een vreemde te vertrouwen. 

Het probleem is dat we reageren vanuit angst. Vanuit angst handelen voorkomt dat er verandering plaats kan vinden. 

Vandaar dat angst promoten een van de manieren is. Om verandering of een nieuwe weg dwars te bomen. 

Terwijl er met leugens verteld wordt. Wat ze allemaal veranderd hebben en waarom we zoiets als een overheid nodig hebben. 

Maar feite blijft dat de wereld makkelijk kan draaien zonder een overheid. Ook wel een nieuwe naam voor de koning. 

We hebben dan wel een koning. Voor het plaatje. Maar het kabinet is in principe hetzelfde. Want democratie ga je er niet vinden. Het woord demo zit er niet voor niks in. 

Want het is slechts als een test. Omdat ze het niet willen opstarten. Echt inspraak is nooit de bedoeling geweest. Want dan hebben ze geen controle. Controle is goed wordt verteld. Terwijl het andersom is. Controle beperkt je bewegingsvrijheid. 

En controle is er zodat macht in stand gehouden kan worden. Dat kan veranderen. Niet wachten tot de kamer veranderd. De stoelen weer verwisselt worden. 

Nee dat doe je zelf. Leven vanuit liefde. En andere daarmee laten zien. Dat angst nergens voor nodig is. Zo krijgen we zelf vleugels. 

Je zult nog verstelt staan hoeveel we zelf kunnen. Hulp hebben we daarom ook niet nodig. Leren en ervaren kunnen we zelf. Toch vreemd dat daar scholen voor bestaan. 

 

De wereld verbeteren is niet alleen je licht uit schijnen. Je mag het ook gebruiken in de wereld. 18/9/17

Met alleen licht redden we het niet. Alleen je licht uitschijnen. Want dan doe je niks. Ja je stuurt liefde de wereld in. 

Maar als niemand gebruikt maakt van die liefde. Ook wel energie waarmee je kunt vormgeven. Dan veranderd er niks. 

Dus wapperen met die handen aan de slag. Je wilt de wereld verbeteren. Begin met jezelf zeggen ze. 

Je kunt jezelf verbeteren. Maar de perfect mens van jezelf maken is niet echt zo nuttig. 

Want om de wereld te verbeteren hoor je mensen te bereiken. Hoe je dat doet maakt niet uit. 

Door iets nieuws te maken. of iets bestaand in een nieuwe jasjes te stoppen. Of je ideeën te uiten dat maakt niet uit. 

Als maar iemand het doet. En je kunt niet overal tegelijk zijn. Dus accepteer dat de wereld niet alleen door jouw veranderd. 

Dat is ook veel te vermoeiend. Iedereen hoeft maar een deel bij te dragen. Voor een enorme verandering. Die veel welvaart op aarde brengt. Samen met stabiliteit in de vorm. 

Dat leven niet meer te koop wordt aangeboden. Maar een gegeven is. 

 

Laten we onze eigen waarheid bepalen. Want zo kleuren we ons eigen verhaal. 15/9/17

We bepalen zelf onze waarheid. Daar hebben we geen overheid voor nodig. Ook geen nieuwszenders. Die de grootste acteur uit hangen. 

Ook geen scholen. Die denken de waarheid te toetsen. Maar vergeet dat we ook buiten hokjes en structuren kunnen denken. 

Goed en fout bestaat daarin niet. Iedereen heeft zijn eigen waarheid. De bagage die ie op dit moment nodig heeft voor zijn of haar taak. 

De geheimen diensten die de rotzooi weg poetsen. Die het leger veroorzaakt heeft in de hand met de overheid. 

En kennis die we niet mogen weten. Want anders kunnen we niet nuttig zijn voor hun. 

Geloven we in hun zogenaamde god. Waarin de basis draait. Om jezelf uit handen geven voor een sprookje. 

Maakt dat niemand gelukkig is. Dat verklaard dat we maar 2 dagen leven in de week. De andere dagen zitten we de tijd uit. Alsof we in een gevangenis zitten.

Doordat we regels overtreden hebben. Terwijl de meeste regels slechts de bewegingsruimte beperken. 

Ziek worden is een industrie. Vandaar dat er ook geen grote veranderingen in komen. 

Het lichaam is geen machine. We zijn geen auto waarin we steeds een moertje vervangen. Te dicht bij het oppervlakte. Terwijl de oplossing van binnen zit. 

We hebben een zelf genezend vermogen. Vertel dat. En er bestaan op ten duur geen zieken huizen meer.  

Ook hebben we een eigen wil. We zijn niet de kleine ik. Maar de grote. Niet dat je alles wil. 

Maar dat je vol mogelijkheden zit en talenten en kracht. Die in deze wereld beperkt worden. Omdat we er niet voor kiezen om volledig zelfstandig onze weg te gaan. 

Hulpmiddelen maken we zelf. En expers zijn onzin. Vergeet lessen. Duik de diepte in en je zult zien hoe snel je ervaren wordt. 

De waarheid is eng en soms lastig. Maar laten we er samen in duiken. Oefening baar kunst. 

Want een restart hebben we nodig. In onze ontwikkeling. Want we staan al eeuwen stil.

 

Het einde van het oude. En de geboorte van het nieuwe. 15/9/17

De tijd is bijna op. Want we zitten in het einder der tijden. Nee dat is niet waar. 

Het is slechts een nieuwe begin. De vele rampen en de wilde natuur beweging ons er toe. Om zelf tot actie te komen.

Want het huidig systeem blijken niet meer zo sterk te zijn. En daarnaast blijken we steeds minder vrijheid te hebben. 

En blijkt de overheid steeds meer voor ons te gaan bepalen. Terwijl ons verlangen naar vrijheid met de dag groter wordt. 

Dat gaat botsen. Mensen gaan zelf naar oplossingen zoeken. Omdat de overheid er niet zit om dingen op te lossen. Alleen om te controleren. 

Ze zijn van bewijzen. Maar ze wijzen alleen buiten hun zelf. Zodat ze daar in de kamer nooit de handen hoeven te branden. 

Mensen willen leven. En niet alleen zichzelf nuttig maken. Ervaren en ontwikkelingen daar draait het leven om. 

Geldzucht speelt steeds minder een rol. Delen wordt de nieuwe mode. Want elke dubbeltje dat niet verspild wordt. Daar kun je echt waarde aan geven. 

Scholen werken steeds minder goed. Kinderen en jongeren zitten er maar te dromen. Omdat ze daar nauwelijks hun dromen kunnen waar maken. 

Want creativiteit wordt gedood. En ingeruild voor een nutteloze dosis realisme. Want elke verandering in jezelf uit de weg ruimte. 

Want geen risico nemen. Daar is de maatschappij op gemaakt. Vele hulpinstanties kunnen dan hun handjes blijven uitdelen. 

Vele breken hun opleiding of zitten een beetje in het midden. Omdat ze het niet weten. Er wordt verwacht dat je voor je 25 ste. Al een goede baan hebt en een huis wat als een ballast aan je hangt. 

Dan moeten we positief zijn. Met alles tevreden zijn. Omdat wij niet de schuld hebben aan de armoede in landen in onder ander Afrika. 

Terwijl we het negatief van ons afsluiten. En al het kwade uit de weg gaan. Terwijl we in een wereld leven met dualiteit. 

Je hoort in balans te zijn met beide werelden. Het zijn niet 2 draken die met elkaar vechten. Maar die om elkaar heen zwemmen. 

We gaan naar een wereld van balans. Want als positief en negatief samen kunnen lopen. Dan is er een tijd van vrede in jezelf. En zo werkt het ook de wereld.

 

Moe van de maatschappij. Terwijl je het alternatieve zelf maakt. 11/9/17


Je hebt heimwee naar waar weten je niet. Je vind het leven maar saai. Veel van hetzelfde. 

Avontuur kennen we niet. We kennen structuur. Een ander woord voor vele dagen hetzelfde doen. 

Want dat is de norm. De prijs die je betaald door te doen. Wat iedereen doet. 

Maar winst krijg je pas. Als je doet wat je zelf wilt. Ook al gaat dat tegen alle richtingen in. 

Een nieuwe richting mag ook wel. Want dan zien mensen dat ook. Dat het anders kan. 

En dat moet. Omdat het niet goed gaat met de aarde. We hebben een slechte bodem. 

Een bodem gebaseert op angst en overleven. Omdat we vergeten zijn zelf na te denken. En omdat we niet meer weten wat te weten. 

Omdat we zoveel dingen leren. Waar we niks aan hebben. We leren het. Om in het straatje van de maatschappij te passen. 

Maar de maatschappij is niet ontworpen voor de burger. Niet om er veel winst uit te halen. Het is een ratrace. Een illusie. 

Om de winst op te strijken voor wat we vroeger land heren noemen. Een alternative daar roepen we om. 

Maar is dat moeilijk of onmogelijk nee. Dat voel je zelf al. Het alternatieve maak je namelijk zelf. Door te kiezen waar je gevoel je heen leidt. En daar op te bouwen.

 

Laat je niet vertellen wat goed is. Want dat voel jezelf wel aan. 2/9/17

We hoeven niemand te vertellen wat we mogen en moeten doen. Want dan kunnen we onze eigen waarheid niet leven. Ja we hebben veel regeltjes. 

Maar het blauw staat ook niet heel de dag in je tuin of in je huis. De straffen op de vele regeltjes die wij hebben. Zijn er vooral om de mens te onderdrukken. 

We zouden dom zijn. Om zelfstandig ons leven te kunnen leiden. Met zelfstandig bedoel ik in alle vrijheid. 

Toch hikt de wereld daar tegen aan. We voelen ons beperkt. In alle lagen van de samenleving. 

Deels omdat we onszelf nog niet volledig ontrafelt hebben. En aan de andere kant omdat we tegen gewerkt worden.

Want de overheid wil geen succes volle burgers. Maar burgers die in het gareel lopen. Want daarop zijn de winsten gebaseerd. 

Er heerst als het waren een oorlog. Want de overheden en elite willen hun machten behouden. Dus proberen ze zoveel mogelijk te beperken. 

En ze proberen zieltjes te winnen door vertrouwen te scheppen. Dat doen ze door te vertellen dat het goed gaat. Dat we er op vooruit gaan op welzijn. 

Maar zijn we er echt zoveel op vooruitgegaan. Ik zie eerder een stabilisatie en een langzaam achteruitgang van wat we koopkracht noemen. 

Maar de overheden zijn blut zitten vol in het schuld. En de valuta's waar mee gespeeld worden hebben hun langste tijd gehad. 

Niet getreurd dat is niet het einde van de wereld. Want vele mogelijkheden dienen zich aan. Die worden lang niet altijd goed gekeurd door de media. Dat is ook de manier waarop je ze herkent. 

Daarin kun je investeren. En dan staat je spaargeld veilig. De toekomst is goed. 

Allen zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. Dat wordt ons als het waren geleerd. En diegene die de les geven zijn onbewust de overheden en de elite. 

Niet iedereen hoeft nog voor zichzelf te kiezen. Als we er maar genoeg zijn om de kar de ander kant op te trekken. De kant van verandering. 

Leven je eigen waarheid. Want dat is onze roep om vrijheid. 2/9/17

Je hebt 2 groepen in de wereld. De ene groep wil het nieuwe zodat de wereld kan veranderen. En de andere groep wil het oude bewaren. 

Het draait om liefde en angst. Iedereen kiest een kant omdat ie denkt dat het goed is voor hem. 

Het is ook niet slim om de een kant te beoordelen. Want nog niet iedereen is toe aan verandering. 

Maar dat betekend niet dat we het links hoeven te laten liggen. Je mag best aan je standpunten vast houden. Je hoeft je mening niet in te slikken voor een andere. 

En als een ander jouw mening niet accepteert jammer dan. Maar als de andere jouw een mening opdringt. Mag je weleens af vragen. Waarom jullie vrienden zijn. 

Het einde der tijden daar leven we in. Niet dat de wereld vergaat. Het is de bedoeling dat we wat dingen gaan veranderen. 

Zodat we onszelf kunnen ontwikkelen. En niet alleen een wereld zijn. Maar op ten duur ook een ruimtestaat worden.

Want de wereld gaat verder dan alleen de aarde. Moeten we blijven volgen. En alleen maar luisteren naar de deskundig. Of zelf gaan nadenken. 

Want de mensen vergeten hoeveel kennis ze in zich hebben. En al die kennis mag gedeeld worden aan de wereld. 

Alleen horen we daarvoor wel ons eigen pad in te slaan. Uit de kudde. Lekker je eigen weg. Ja het lijkt eenzaam. 

Maar je bent nooit alleen want je hebt altijd jezelf. En daarnaast trek je gelijk gestemde aan. 

Als vele dat gaan doen. Trekken we een wereld van waarheid en eerlijkheid naar ons toe. Zeker als we ons mond niet laten snoeren. Maar lekker doen waar we waarde aan hechten.

 

Onderwijs draait niet om wijsheid verstoppen. Maar om wijsheid te ontwikkelen. 30/8/17

Kinderen horen niet uren in de schoolbanken te zitten. Het hoeft ook niet zo strak te zijn zoals het leger of als in de gevangenis. 

Kinderen raken op later leeftijd als ze tieners zijn of jong volwassen uitgekeken op leren. Omdat het teveel draait om moeten. 

En ze vinden er geen draaien in. Want het gaat lang niet altijd om je eigen talenten. 

Alle die niveau's maken leren beperkend. Want het kost veelt tijd als je onderin start om helemaal naar de top te reizen. 

Daarnaast zijn mensen niet dom. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van innerlijke kennis. Wat mensen al weten als ze op deze aarde landen. In de vorm van een geboorte. 

Geef kinderen meer tijd om zichzelf te ontdekken. En daarnaast is spelen niet lui of tijdsverspilling. Maar maakt het kennis verteerbaar omdat dat het leven luchtig maakt. 

Lekker buiten les. Omdat er veel te leren is van de natuur. Want vandaar uit is al het leven ontstaan. 

En ze zullen zien dat god geen fabel is. En geen naam om mensen te onderdrukken. Maar een systeem vol van leven. Wat draait om geven en nemen. 

Balans tussen licht en donker. Want beide zijn nodig op onze reis op aarde. 

Daarnaast is reizen ook nuttig. Want je leert veel van jezelf. Bied jongeren de kans om gratis een langer tijd te reizen. 

Daar krijgen ze meer zelfvertrouwen van. En vertrouwen ze meer op zichzelf. Dan dat alles van tevoren al wordt uitgestippeld. En we handjes vast houden als we op reis gaan. 

Daarnaast maak kennis vrij. Waarom er controle op uitoefen vanuit de overheid. Zodat we nog langer jullie macht slikken. 

Al die regeltjes maakt het dat er te weinig bewegingsruimte is in het land van wat we onderwijs noemen. 

Wijs worden we er pas van. Als het niet draait om de goed gekeurde waarheid te leren. Want waarheid is voor iedereen verschillend. 

Net hoe je in het leven staat. En welke baggage je nodig hebt onderweg van je reist. En daarnaast maakt het ons unieker. 

Want allemaal dezelfde hap hetzelfde is ook zo saai. Misschien leren we wat van de kinderen die we bestempelen. Want zij staan anders in het leven. 

Vele hebben geen hulp nodig. Alleen zelfvertrouwen zodat ze hun eigen handleiding kunnen lezen en er mee omgaan. 

Onderwijs of scholen horen te draaien om de ontwikkeling van de mens. En niet om wat werkgevers als ideale modelburgers beschouwen. Of de overheid als de maakbaar mens. 

Maakbaar in de zin van manipuleerbaar. Waarin macht kan voor leven. Niet de liefde die we nodig hebben. Want vandaar uit kunnen we leven vanuit kracht. 

Waarin we de wereld opnieuw kunnen inrichten. 

 

Een goede wereld waarin het leven goed is. Is mogelijk door niet vanuit het negatieve te leven. 27/8/17

Positief waarom noemen we het positief. Want iets goed is niet iets uitzonderlijks. Het lijkt omdat er veel duister is in deze wereld. 

Maar het was eerst een natuurlijk staat van zijn. Het leven was in vroeger oude tijden goed. Atlantis het verdwenen rijk en slechts een van de vele. 

En geluk is geen toeval wat zomaar op je pad komt. Hetzelfde geld voor een goed en positief leven. 

Vele aanvallen op mensen om negatieve energie op te slurpen. En de elite die er niks aan doet. Want dat is de deal die ze gemaakt hebben. Met de archoten. 

Maar ze verliezen terrein. Daarom nemen de aanvallen toe. Uiteindelijk is er geen plaats meer. Door te hoge energie. 

Het leven lijkt te langzaam te gaan. Dat is slechts een illusie in het einde der tijden. Die ze ons wijs willen maken. 

Heb geduld en geniet met wat je al hebt. En werk waar je naar toe wilt. Want die oogst komt tenslotte niet vanzelf. En een stralende jij. Zorgt voor een positieve stoot. 

Die we nodig hebben op aarde. Mensen zien dat het kan. Zichzelf zijn en een goed leven hebben. 

En uiteindelijk zullen er meerdere volgen. Het kuddegedrag van de mens kan ook goed uitpakken.

En oude goede tijden zullen herleven. Maar het start met ons en vele volgen.

Een revolutie start door onszelf te ontmoeten in plaats er weg van te lopen.  24/8/17

Het probleem zoeken we altijd bij een ander. De wereld is verrot. Het leven is saai en nutteloos. 

Daarvoor geven we een ander de schuld. Altijd maar een reden vinden om niet naar jezelf te kijken. 

Maar daardoor blijf je stil staan. De revolutie komt daardoor niet. Maar komt als we zelf massaal gaan evolueren. 

Door naar binnen te kijken. Niet alleen naar het donker. Of het licht. Maar wat er allemaal is. 

Wat je kunt. En wat je niet kunt. Waar je heen wilt en waar je niet heen wilt. 

Gefeliciteerd je hebt jezelf voor het eerst ontmoet. Voor die tijd was het een vreemde voor je. Vandaar dat je zo'n robot leek. 

Nu is het tijd om de touwtjes in handen te nemen. Je weet heel je leven al waar je heen wilt. 

Nu is het tijd om daar naar toe te bewegen. Als iedereen dat doet. Dan pas mag je spreken van een revolutie. 

 

Vrijheid een avontuur met jezelf.24/8/17

Vrijheid komt niet door op vakantie te gaan. Of niet meer gaan werken en heel de dag niks te doen. 

Vrij komt door te zijn wie je wilt zijn. Durven jezelf te zijn. 

En vooral te doen wat je hart je opgeeft. Want het is niet alleen de liefde die je vleugels geeft. Maar ook de voldoening. 

Of trots als blijkt wat je allemaal kunt. Een beetje ego houdt je juist in balans. Want alleen op het licht focussen. Maakt het dat je niet uit kijkt waar je loopt. 

Dan zul je zo nu en dan je kop stoten. Waarvan je weer leert. 

Vrijheid is niet alleen blijheid. Het brengt ook verantwoordelijkheid. Want het leven is niet altijd makkelijk. Maar toch is het de bedoeling. Dat jezelf door het leven sleept heel je leven lang. 

Je kunt kiezen om het niet te doen. Maar als je het wel doet. Alleen dan zul je de giften ontvangen die tot jouw horen.